آشنایی با ماهی قزل آلا و روش های صید آن
| ||
|
آشنایی با ماهی قزل آلا و روش های صید آن
صید ماهب قزل آلا بسیار جذاب و لذت بخش است و علت آن زیبا بودن محیط زندگی این ماهی است. صید ماهی قزل آلا در خارج از کشور طبق ضوابط و مقررات ویژه ای است و برای صید کردن این ماهی از امکانات زیاد و تجهیزات پیشرفته ای استفاده می کنند.
در ایران هم صید قزل آلا طرفداران خاص خود را دارد. حدود هشتاد درصد صید این ماهی در حومه استان تهران و رودخانه و سدهای این استان انجام می شود.
ماهی قزل آلا در دونوع است: قزل آلای رنگین کمان و قزل آلای خال قرمز.
قزل آلای رنگین کمان روی بدنش یک خط و لایه به رنگ رنگین کمان صورتی و سبز با خالهای تیره در زمینه تقریبا روشن دارد.
قزل آلای خال قرمز پهلوی بدنش به رنگ زرد کمرنگ تمایل دارد که پوشیده شده از خالهای قرمز است.ماهی قزل آلا دهانی گشاد دارد، بدنش کشیده و نرم است دم این ماهی پهن وبدون چاک است.
ماهی قزل آلا دندانهای خیلی ریزی دارد.طول بدن این ماهی حداکثر 70 سانتی متر و وزنش تا 7 کیلو گرم می رسد. البته در این اواخر قزل آلاهایی به وزن 20 تا 30 کیلو گرم هم صید شده است که این جزو محدود ماهی هایی است که رکورد صید این ماهی این این اندازه جابه جا شده است.
ماهی قزل آلای خال قرمز در اواخر پاییز تخم ریزی می کند.
اما قزل آلای رنگین کمان در اوایل بهار در بین سنگهای کف آب تخم ریزی می کند.
ماهی قزل آلا احتیاج به تنفس خیلی زیادی داردو به همین دلیل همیشه در آبهای خیلی روشن و خروشان زندگی میکند.
ماهی قزل آلا همیشه در مواقع خطر یا در مواقع شکار در زیر و لا به لای سنگها خود را مخفی می کند.
این ماهی از حشرات، کرم خاکی، سنجاقک و پروانه هایی که روی آب می افتد تغذیه می کند.
اما صید این ماهی از دقت و ظرافت خیلی بالایی برخوردار است و باید شیوه های صید این ماهی را یاد گرفت.
ماهی قزل آلا به سه روش قابل صید است در روش اول که به روش ماهیگیری با پشه معروف است.باید از چوب و چرخ پشه و همچنین نخ و طعمه پشه مصنوعی استفاده کرد.(سیستم ماهیگیری به روش پشه باید با مکان ماهیگیری آشنایی داشته باشیم
در این روش با استفاده از تجهیزات پشه و پرتاب پشه به محل مورد نظر صبر می کنیم که ماهی قزل آلا روی آب آمده و طعمه را به دهان گرفته و ببرد.همیشه در جاهای مختلف آب این روش را امتحان کنید و این روش احتیاج به حوصله و دقت زیاد دارد.
در روش دوم که به لانسه کشی معروف است باید از چوب و چرخ اسپینینگ استفاده کرد. در روش لانسه کشی با پرتاب لانسه در آب و جمع کردن لانسه بشکل بچه ماهی در می آبد که در آب شنا می کند و ماهی قزل آلا با دیدن آن با یک حرکت ناگهانی آن را به دهان می گیرد.
همچنین به جای لانسه از قاشقک هم استفاده می شود.
روش سوم صید ماهی قزل آلا روش کف خواب یا زیر آبی است. در این روش از دو طعمه بچه ماهی و کرم استفاده می شود این طعمه ها پس از پرتاب در آب می ماند و زمانی که ماهی قزآلا آنهارا ببیند به سمت آنها بی امان حمله ور می شود، در این روش هم از چوب و چرخ اسپنینگ باید استفاده کرد و باید به انتظار نشست تا ماهی به سراغ طعمه بیاید.
همیشه در هنگام صید این ماهی ، تور مخصوص بیرون آوردن ماهی به همراه داشته باشید چون این ماهی هنگامی که صید می شود تقلای زیادی می کند و مثل فنر جا به جا می شود.
در رودخانه و دریاچه لار تهران، رودخانه لاسم تهران، دریاچه آب اسک رودخانه و سد کرج، رودخانه جاجرود، سد لتیان تهران ، رودخانه طالقان تهران، دریاچه نئور در اردبیل، دریاچه گهر در اشترانکوه، رودخانه پالگنان در شهرستان پاوه و بعضی از آبهای دیگر کشور قزل آلا یافت می شود.
نظرات شما عزیزان: برچسبها: |
|
[ طراحي : قالب سبز ] [ Weblog Themes By : GreenSkin.ir ] |